A gerincsérv I. rész – Kialakulásának okai és tünetei

Mivel nagyon sokan fordultok hozzám porckorongsérvvel (gerincsérv), úgy gondolom érdemes alaposan körüljárnom a témát. Először szeretném helyretenni a betegség kialakulásának okait, fizikai és lelkit tényezőket is beleértve, a kockázati tényezőket és egy pár tanácsot adni a prevencióhoz. Kezdjük az alapoknál, következzen egy kis anatómia!

Gerincsérv (porckorongsérv) II. rész– A gerincsérv tünetei és kezelése

Az előző bejegyzésemben a gerincsérv (porckorongsérv) kialakulásának leggyakoribb okait gyűjtöttem össze, most pedig, a második felvonásban következzenek a gyanús tünetek. Lássuk, mire érdemes odafigyelni! Persze a hangsúlyt elsősorban a prevencióra érdemes helyezni, de sokan csak akkor vesszük rá magunkat a változásra, ha már megtörtént a baj…

Minden, amit a sarkantyú kezeléséről tudnod kell

A sarkantyú kellemetlen tünetekkel járó elváltozás a sarok környékén, ami sokak életét megkeseríti, a lakosság 10-12%-át érinti. Az Achilles-ín sarkon tapadó részén, vagy a sarokcsont talpi felszínén kialakuló meszes kinövésről, illetve az ezt megelőző gyulladásról és irritációról van szó. Jellemzően a kényelmetlen cipők, vagy a rossz tartás miatt alakul ki. Ha olyan tüneteket észlelünk a sarok környékén, mint a gyulladás, duzzadás és fájdalom, akkor érdemes idejekorán szakorvoshoz, gyógytornászhoz fordulnunk. A sarkantyú szerencsére jól kezelhető, összegyűjtöttük a leghatékonyabb lehetőséget, és mindent, amit érdemes tudni a betegségről.

Gyulladt Achilles-ín – Mitől alakul ki és hogyan kezelhetjük?

Az Achilles-ín a testünk legnagyobb ina, ám ugyanakkor sérülékeny is. Futás, és ugrás közben könnyen meghúzódik, azonban ami ennél is gyakrabban fordul elő, az gyulladás ezen a területen. Ebben a bejegyzésben az Achille-ín sérüléseinek, gyulladásainak okait, tüneteit és a kezelési lehetőségeket fogom bemutatni.

A rotátorköpeny-szakadás okai, tünetei és kezelési lehetőségek

Elsősorban sporolók vannak kitéve a vállizület sérülésnek, a rotátorköpeny túlterhelésének, szakadásának, gyulladásának. A gyors, dinamikus mozgásnak, de a helytelen test - és válltartásnak, vagy akár egy hirtelen rossz mozdulatnak is lehet a következménye a terület sérülése. Ilyenkor fájdalmat tapasztalhatunk és a mozgástartomány beszűkülését. Ebben az esetben mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulni! Lássuk a rotátorköpeny-szakadásának, és sérülés okait, tüneteit, és a kezelési lehetőségeket!

Minden, amit a teniszkönyökről tudnod kell!

Ebben a cikkben megpróbáltam számotokra összegyűjteni a legfontosabb információkat arról, amit a teniszkönyökről – vagy golfkönyökről – tudni érdemes. Mi pontosan ez a betegség, kiknél alakulhat ki, mik a tünetek és a kezelési lehetőségek? Szerencsére ma már könnyen kezelhető és felszámolható minden teniszkönyök jellegű tünetegyüttes.

Szeretettel várjuk Érd központjában a Budai út 22. 1.em 23 szám alatt. (Megközelítés Budai út felől,az emeleten ) Bejelentkezni a 70/626 42 62telefonszámon lehetséges.